zondag 24 februari 2013

Reinigen van wijnvaten met stoomThe hoge temperatuur van stoom maakt een sneller reinigingsproces mogelijk van de vaten, de tartraten smelten in een fractie van de tijd die nodig is met heet water, met als resultaat enorme waterbesparing  De eigenschap van droge stoom maakt het mogelijk dat de poriën van stoom geopend worden, zodat niet alleen de tartraten loskomen, maar ook oude wijn en de bitter tanine die geabsorbeerd zijn binnen in het hout. Het hele proces revitaliseert de houten vaten terwijl de karakteristieken van het eikenhout bewaard blijven. Het gebruik van stoom in de bottellijn garandeert een complete "kill-rate" in het hele systeem van het membraan filter tot aan de vulmonden. Het feit dat de bottellijn sneller tot desinfecteringstemperatuur komt en tot een hogere temperatuur komt betekent dat het hele proces korter is en dus tijd bespaart in het sterilisatieproces  Het hele proces duurt slechts 15 minuten zodra de minimumtemperatuur van 100ºC is bereikt. Het hele proces wordt gedaan zonder chemicaliën, dus geen afvalwater om te behandelen.
De toegevoegde voordelen naast het reinigen is het krachtige vermogen om de eikenhouten vaten opnieuw te hydrateren tijdens de opslag en tevens creëert het reinigingsproces een natuurlijk vacuüm op het vat. Na het toepassen van een spon in een gat, is het mogelijk om het vat snel op lekken te testen.

  • SNEL & EFFICIËNT: De gecombineerde 40 liter water tank maakt continu gebruik mogelijk.
  • GEMAKKELIJK & EENVOUDIG: Het proces neemt slechts 15 minuten tijd in beslag zodra de minimumtemperatuur van 100ºC is bereikt. Het hele proces wordt gedaan zonder chemicaliën, dus geen afvalwater om te behandelen.
  • EFFECTIEF IN HET VERWIJDEREN VAN TARTRATEN EN TANNINES: Stoommachines kunnen effectief en efficiënt de achtergebleven bittere tannines verwijderen en de tartraten smelten in oude vaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten